Definitieve beschikking en uitbetaling Wtl 2023

Definitieve beschikking en uitbetaling Wtl 2023

De Wtl?

De Wet Tegemoetkoming Loondomein (WTL) heeft als doel werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst te nemen, of te houden. De Wtl bestaat uit drie tegemoetkomingen in de loonkosten voor werkgevers: het loonkostenvoordeel (LKV), het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV).

De beschikking heeft betrekking op de tegemoetkomingen in de loonkosten over het jaar 2023. Ze zijn gebaseerd op de loonaangiften, inclusief eventuele aanvullende correcties over 2023, die tot en met 1 mei 2024 zijn gedaan.

Alle werkgevers die recht hebben op de tegemoetkomingen in de loonkosten over het jaar 2023 ontvangen medio maart 2024 voorlopige berekeningen ontvangen van het UWV. Bij onjuistheden kan men tot en met 1 mei 2024 aanvullende correcties in de loonaangiften toepassen. Subsidiebaas voert een controle uit op de voorlopige berekeningen en zal haar klanten waar nodig adviseren een correctie door te voeren in de loonaangiftes.

Heb je vragen over de Wtl of over de definitieve beschikking? Neem dan contact op met een van onze Subsidiebazen. Stuur een mail naar info@subsidiebaas.nl of bel.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.