Tijdelijke vertraging doelgroepregister UWV opgelost

Tijdelijke vertraging doelgroepregister UWV opgelost

Recentelijk stond in het werkgeversportaal van het UWV een melding over een tijdelijke achterstand in het verwerken van gegevens ten behoeve van het doelgroepregister. Deze tijdelijke achterstand is nu ingehaald, maar kan nog wel gevolgen hebben voor werkgevers. Zo kan er bijvoorbeeld een tijdelijke toename zichtbaar zijn in het aantal signaleringen.

 

Wat is het doelgroepregister ook alweer?

Het doelgroepregister van het UWV is een register waarin mensen staan die vallen onder de banenafspraak. Dit is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers, bedoeld om te zorgen voor extra banen voor mensen die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld ziekte of een complex uitkeringsverleden. Het doel is om in 2026 zeker 125.000 extra banen te hebben gerealiseerd.

 

Welk voordeel heeft dit voor werkgevers?

Wanneer er medewerkers in dienst zijn die vallen onder de doelgroep banenafspraak komt de werkgever in aanmerking voor het loonkostenvoordeel (LKV) en de no-riskpolis.

 

Subsidiebaas kan de uitdraaien van de doelgroepregisters controleren en met terugwerkende kracht optimaliseren. Mocht blijken dat er medewerkers op de uitdraai staan waarvan de termijn voor het aanvragen van een doelgroepverklaring reeds is verstreken, dan pakken wij dit met terugwerkende kracht op.

Ondersteuning nodig of vragen over het doelgroepregister? Neem dan contact op met een van onze Subsidiebazen via info@subsidiebaas.nl of bel.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.